Default image

Dils

Делегацијата на ДИЛС на чело со директорот Сеад Садикоски беше поканета во просториите на Владата на Унско-Сански Кантон, на средба со министерот за внатрешни работи Нермин Кљаиќ и со советникот на премиерот на истиот кантон Мирсад Топчагиќ

На 17.09.2019 година, делегацијата на ДИЛС на чело со директорот Сеад Садикоски беше поканета во просториите на Владата на Унско-Сански Кантон, на средба со министерот за внатрешни работи Нермин Кљаиќ и со советникот на премиерот на истиот кантон Мирсад Топчагиќ.…

Делегацијата на ДИЛС примена од страна на градоначалникот на град Цазин, Нермин Огрешевиќ

На ден 16.09.2019 година, делегацијата на ДИЛС на чело со директорот Садикоски беше примена од страна на градоначалникот на град Цазин, Нермин Огрешевиќ и неговиот советник Хамдија Љубијанкиќ во просториите на градот Цазин.  Претставниците на двете делегации взаемно се запознаа…

Hеколкудневна службена посета во Босна и Херцеговина

Во рамките на неколку дневната службена посета на Босна и Херцеговина, претставници на Државниот инспекторат за локална самоуправа, , оствари средби со високи преставници на локалната и кантоналната власт. На 13.09.2019. се оствари средба со Драгана Солаковиќ, помошник градоначалник за…

Вонреден инспекциски надзор во општина Петровец

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, присуствуваше на вонреден инспекциски надзор во општина Петровец. При тоа, директорот оствари официјална средба со градоначалникот Борче Митевски и со секретарот на општината Зоран Велковски. Градоначалникот го запозна директорот со моменталната состојба на…

Вонреден инспекциски надзор во скопската општина Гази Баба

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Сеад Садикоски, присуствуваше на вонреден инспекциски надзор во скопската општина Гази Баба. При тоа, директорот оствари официјална средба со градоначалникот Борис Георгиевски. Градоначалникот го запозна директорот со моменталната состојба на општината, со предизвиците…

Вонреден инспекциски надзор во општина Кисела Вода

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Сеад Садикоски, присуствуваше на вонреден инспекциски надзор во општина Кисела Вода. При тоа, директорот оствари официјална средба со градоначалникот Филип Темелковски. Градоначалникот го запозна директорот со моменталната состојба на општината и со предизвиците…

Работна Средба

Директорот на државниот инспекторат за локална самоуправа, Сеад Садикоски оствари работна средба со министерот за локална самоуправа Горан Милевски. На средбата директорот му посака успех на новото работно место на министерот Милевски и го информираше за тековните активности и проекти…

‘’Денот на проширување’’ на Европската Унија

 Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Сеад Садикоски, зеде учество на пленарната сесија на ‘’Денот на проширување’’ на Европската Унија во рамките на тродневната работна посета на Брисел.На пленарната сесија учествуваа и министерот за локална самоуправа, Сухејљ Фазлиу, градоначалникот…