Месец м.г

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани ви го честита празникот 28 ноември

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, Ферди Шабани на сите Албанци им честита по повод на 111-годишнината од независноста на Албанија. Во мое име и на мои колеги од Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, испраќам искрени честитки до сите…

Програма организирана од ОБСЕ за унапредување на улогата на ДИЛС

Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа во соработка со претставници на ОБСЕ, претставникот на Министерството за Локална Самоуправа и претставници на општините се одржаа работилница на која главна тема беше „Унапредување на улогата на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа.Работилницата беше организирана…