Default image

Dils

Вонреден инспекциски надзор во општина Арачиново

Инспекторите од Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа извршија вонреден инспекциски надзор во седиштето на општина Арачиново, согласно годишниот и месечен план за работа на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа. Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа вон придружба на Виш…

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани учествуваше на одбележувањето на 40-годишнината од постоењето на НДИ

По повод на Меѓународниот ден на демократијата, НДИ Северна Македонија го прослави 40-годишниот јубилеј на Институтот и организираше дискусија за демократијата, а на оваа прослава беше поканет и директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Ферди Шабани.      

Работна средба со Вицепремиерката, Славица Герковска

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Ферди Шабани, оствари работна средба со заменик претседателот на Владата на РСМ задолжен за политики за добро владеење, Славица Герковска, како и со претставници од сите Државни Инспекторати и од Инспекцискиот совет. На…

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани оствари средба со директорот на НДИ,Роберт Скот Хајзлет

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани, оствари работна средба со директорот на Националниот демократски институт за меѓународни работи (НДИ) во Македонија, г-дин Роберт Скот Хајзлет. Тема на средбата беа понатамошната соработка и заедничките активности на локално…

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани на работна средба со Директорот на Државниот Просветен Инспекторат, Халит Ферати

Денеска остваривме работна средба со Директорот на Државен Просветен Инспекторат , Халит Ферати, при што разговаравме за прашањата што не засегаат во двете институции што ги водиме. Се договоривме за понатамошна соработка, како и секогаш подготвени за функционална интеракција меѓу…

Директорот на ДИЛС, Шабани на средба со претставниците на НДИ

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани, оствари работна средба со претставниците на Националниот демократски институт за меѓународни работи (НДИ) во Македонија. Тема на средбата беа понатамошната соработка и заедничките активности на локално ниво помеѓу НДИ и…

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани, оствари работна средба со Министерот за локална самоуправа г-дин Ристо Пенов

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани во просториите на Министерството за локална самоуправа заедно со инспекторите и неговиот кабинет, оствари работна средба каде што се сретна со Министерот за Локалана Самоуправа г-дин Ристо Пенов, со цел…

Работна средба во Општина Петровец

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа Ферди Шабани заедно со инспекторот Рахим Муслиу и шефот на кабинетот на директорот, Селма Хелшани одржаа работна средба во општина Петровeц. Во седиштето на општина Петровец, каде што беа примени од градоначалникот на…

Вонреден инспекциски надзор во општина Врапчиште

Вонреден инспекциски надзор во општина Врапчиште Инспекторите од Државниот инспекторат за локална самоуправа на 13.07.2023 година, извршија вонреден инспекциски надзор во седиштето на општина Врапчиштe, согласно годишниот и месечен план за работа на Државниот инспекторат за локална самоуправа. Државниот инспекторат…

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, Ферди Шабани, оствари работна средба со претставникот на ОБСЕ,одговорен за локална самоуправа и децентрализација, г-дин Душко Тодороски

Денеска во кабинетот на директорот г-дин Ферди Шабани на државниот инспекторат за локална самоуправа со соработниците беше организирана работна средба со претставникот на ОБСЕ, одговорен за локална самоуправа и децентрализација, г-дин Душко Тодороски. На средбата се разговараше за активностите што…