Категорија Новости

В.д Директорот на ДИЛС г-дин Сенад Амети на средба со Министерот за локална самоуправа

На ден 02.12.2020 ново именуваниот в.д директор на Државниот инспекторат за локална самоуправа, г-дин Сенад Амети во просториите на Министерството за локална самоуправа оствари работна средба, на која се запозна со Министерот м-р Горан Милевски, со цел продолжување на добрата…

Средба со Директорот на Службата за општи и заеднички работи

В.д. Директорот на Државниот Инспекторат за локална самоуправа г-дин Сенад Амети, оствари работна средба со г-дин Пеце Мирчески, Директор на Службата за општи и заеднички работи на владата. Работната средба се одржа на 23.11.2020 година во просториите на Службата за…

Сенад Амети денес и официјално ја превзеде должноста да раководи со Државниот Инспекторат за локална самоуправа

10.11.2020 – Денес во просториите на Државниот инспекторат за локална самоуправа, директорот во заминување, г-дин Сеад Садикоски изврши примо-предавање на должноста со новоназначениот в.д директор, г-дин Сенад Амети, при што го запозна со работата на институцијата, постигнувањата во текот на…

Месецот на хуманост

На ден 02.11.2020 година, Државниот инспекторат за локална самоуправа, со своја донација на храна и хигиенски средства, учествуваше во акцијата на општина Гази Баба – ,,Гази Баба се грижи”, по повод одбележување на месецот на хуманоста во општината. Во оваа…

Учество на дебата дебатата „Како до ефикасни и независни инспекциски служби во Скопје“

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа  заедно со  инспекторите од Инспекторатот, присуствуваа на дебатата „Како до ефикасни и независни инспекциски служби во Скопје“.   Дебата беше во организација на НВО Инфоцентарот од Скопје, и се одржа во големата сала…

Средба со Државниот инспекторат за земјоделство

Државниот инспекторат за локална самоуправа,  оствари работна средба со г-дин Зоран Шапуриќ, директор на Државниот инспекторат за земјоделство. Работната средба се одржа на 05.10.2020 година во просториите на Државниот инспекторат за земјоделство. На средбата двајцата директори разменија искуства од работењето…