Ќоку и Шабани имаа свечено примопредавање на должноста Директор на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа

Вчера во просториите на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа се одржа свечено примопредавање на должноста помеѓу досегашниот директор Африм Ќоку и новоименуваниот  В.Д директор Ферди Шабани.

Во свечeна атмосфера, си посакаа многу успех и ефикасно справување со предизвиците кои претстојат во ресорот!

Досегашниот Директор, Африм Ќоку истакна: “ За време на мое раководение со институцијата  дополнително се развиваше и се подобрија условите за работа. Покрај персоналот, што резултираше со зголемен број на посети на Општините и Општинските совети при инспекцискиот надзор. Ние се обидевме да бидеме транспарентни и према нив како вработени во институцијата.

Новиот В.Д директор Ферди Шабани истакна:  Јас како довчерашен Претседател на советот во Општина Студеничани се трудев да покажавм како правилно треба да се владее законот, покажувајки добри резултати и транспарентеќност према советниците, Ви ветувам дека истото ќе го сторам и во ова институција, со добри резултати и транспаренција.