Директорот на Државниот Инспекторат за локална самоуправа oствари средба со директорот на Агенцијата за примена на јазикикот на РСМ

На 19.04.2020 Директорот на ДИЛС Африм Ќоку се сретна со директорот на АПЈ, Илбер Села со кого разговараа за меѓусебната соработка на овие две институции.

На состанокот се дискутираше за започнување со примена на Законот за употреба на јазиците во институцијата со конкретни упатства како да се започне и како да се води овој процес со подршка од АПЈ.
Директорот Ќоку, изрази волја и подготвеност за започнување на реализиција на законската обврска и очекува поддршка и соработка меѓу двете страни за реализација на овој процес.