Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани учествуваше на одбележувањето на 40-годишнината од постоењето на НДИ

По повод на Меѓународниот ден на демократијата, НДИ Северна Македонија го прослави 40-годишниот јубилеј на Институтот и организираше дискусија за демократијата, а на оваа прослава беше поканет и директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Ферди Шабани.