Категорија Средби

Работна средба со директорот на НДИ

Директорот на ДИЛС, г. Ферди Шабани, заедно со виш инспекторот Рахим Муслиу и Селма Хелшани шеф на кабинетот, одржаа работна средба со директорот на НДИ, г-дин Роберт Скот Хислет, како и со претставникот на НДИ, г. Иван Стефановски. На оваа…

Директорот на ДИЛС го пречека на средба Државниот Секретар на МЛС

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани заедно со двајцата инспектори Меметаки Реџепи и Илина Трајановска го пречекаа на средба Државниот Секретар на Министерството за Локална Самоуправа Кирил Парталов. На оваа средба се разговараше за проблемите со…

Директорот Ферди Шабани на средба со Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир Еф.Фетаи

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа оствари средба со Реисул Улема Х. Шаќир Еф. Фетаи како и со директорот на Вакуф г. Фехми Ебиби. На оваа средба се разговараше за можностите и плановите за понатамошна соработка за легализација на…

Официјална средба со заменик директорот на ЈП Национални Шуми, Сафет Мифтари

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа г-дин Ферди Шабани оствари официјална средба со заменик директорот на ЈП Национални Шуми г-дин Сафет Мифтари. На средбата се разговараше за прашањето и начинот на функционирање на овие двата органи, како и за…

Работна средба во МИОА со експертот Јурис Стинка

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани, одржа средба со експертот ангажиран од Европската Унија, г-дин Јурис Стинка. На средбата се разговараше за реформите во јавната администрација како и за иднината на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа.…

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани оствари работна средба со Претседателот на НBО Милениум, Таџедин Селими

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, г-дин Ферди Шабани, денеска го пречека на работна средба Претседателот на Невладината Организација Милениум, г-дин Таџедин Селими. На средбата, меѓу другото, се разговараше и за потребата од поактивна соработка помеѓу ДИЛС и Невладините…