Месец м.г

Директорот Ферди Шабани на средба со Реисул Улема Х.Хфз. Шаќир Еф.Фетаи

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа оствари средба со Реисул Улема Х. Шаќир Еф. Фетаи како и со директорот на Вакуф г. Фехми Ебиби. На оваа средба се разговараше за можностите и плановите за понатамошна соработка за легализација на…

Официјална средба со заменик директорот на ЈП Национални Шуми, Сафет Мифтари

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа г-дин Ферди Шабани оствари официјална средба со заменик директорот на ЈП Национални Шуми г-дин Сафет Мифтари. На средбата се разговараше за прашањето и начинот на функционирање на овие двата органи, како и за…

Работна средба во МИОА со експертот Јурис Стинка

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани, одржа средба со експертот ангажиран од Европската Унија, г-дин Јурис Стинка. На средбата се разговараше за реформите во јавната администрација како и за иднината на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа.…

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани оствари работна средба со Претседателот на НBО Милениум, Таџедин Селими

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, г-дин Ферди Шабани, денеска го пречека на работна средба Претседателот на Невладината Организација Милениум, г-дин Таџедин Селими. На средбата, меѓу другото, се разговараше и за потребата од поактивна соработка помеѓу ДИЛС и Невладините…