Месец м.г

Работна средба со Вицепремиерката, Славица Герковска

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Ферди Шабани, оствари работна средба со заменик претседателот на Владата на РСМ задолжен за политики за добро владеење, Славица Герковска, како и со претставници од сите Државни Инспекторати и од Инспекцискиот совет. На…

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани оствари средба со директорот на НДИ,Роберт Скот Хајзлет

Директорот на Државниот Инспекторат за Локална Самоуправа, г-дин Ферди Шабани, оствари работна средба со директорот на Националниот демократски институт за меѓународни работи (НДИ) во Македонија, г-дин Роберт Скот Хајзлет. Тема на средбата беа понатамошната соработка и заедничките активности на локално…

Директорот на ДИЛС, Ферди Шабани на работна средба со Директорот на Државниот Просветен Инспекторат, Халит Ферати

Денеска остваривме работна средба со Директорот на Државен Просветен Инспекторат , Халит Ферати, при што разговаравме за прашањата што не засегаат во двете институции што ги водиме. Се договоривме за понатамошна соработка, како и секогаш подготвени за функционална интеракција меѓу…