Месец м.г

Директорот на Државниот Инспекторат за локална самоуправа oствари средба со директорот на Агенцијата за примена на јазикикот на РСМ

На 19.04.2020 Директорот на ДИЛС Африм Ќоку се сретна со директорот на АПЈ, Илбер Села со кого разговараа за меѓусебната соработка на овие две институции. На состанокот се дискутираше за започнување со примена на Законот за употреба на јазиците во…

Работен состанок помеѓу директорот Ќоку на ДИЛС со Министерот Милевски на МЛС

Директорот на Државниот инспекторат за локална самоуправа, Африм Ќоку заедно со инспекторите на ДИЛС беа на работна посета во Министерството за локална самоуправа каде остварија средба со Министерот Горан Милевски.